din anul 1967

traditie si istorie

In anul in 1967, pe Bulevardul Compozitorilor din cartierul Drumul Taberelor, isi deschidea usile pentru prima data Restaurant Drumetul. Cochet si modern, pentru vremurile respective, avea sa devina punct de atractie si interes asemenea restaurantelor deja celebre ale Bucurestiului din Epoca de Aur

inceputul

Restaurant Drumetul, cochet in vremurile de atunci

In anul 1967, pe Aleea Compozitorilor, din cartierul Drumul Taberelor, isi deschidea usile pentru prima data Restaurant Drumetul. Cochet si modern pentru vremurile respective, avea sa devina punct de atractie si interes asemenea restaurantelor deja celebre ale Bucurestiului din Epoca de Aur.

Restaurant Drumetul, acesta fiind numele initial al localului, isi incepe activitatea avand ca scop deservirea locuitorilor din cartierul Drumul Taberelor, dar si pentru promovarea preparatelor culinare traditionale catre turisii acelor vremuri.

apogeul

Restaurant Drumetul, o epoca de aur

In scurta vreme, localul incepe sa castige prestigiu, prin calitatea preparatelor culinare, dar si prin arhitectura sa moderna, astfel incepe sa fie frecventat din ce in ce mai des de celebritati, artisti si personalitati din timpurile respective.

Ca si in zilele noastre si atunci, existau seri in care se oganizau programe artistice cu muzica de petrecere, desi regimul politic era destul de riguros.

Dona Dumitru Siminica, Gabi Lunca, Romica Puceanu, Ionel Tudorache sau Nelu Ploiesteanu sunt doar cateva nume consacrate ale muzicii lautaresti, ce au urcat de-a lungul timpului pe scena restaurantului Drumetul, asadar localul isi mareste popularitatea si intra in randul celor mai vizitate localuri de acest gen.

p1
p2
p3
turismul

Restaurant Drumetul, turisti curiosi

Turistii straini erau atrasi de preparatele traditionale, dar si de curiozitatea de a vedea cum petrec romanii aflati sub un regim restrictiv, astfel constatau ca desi vremurile erau severe, romanul era plin de veselie si petrecaret din fire.

decaderea

Restaurant Drumetul, aproape o ruina

Ca si in cazul multor restaurante celebre din Epoca de Aur a Romaniei, localul se confrunta cu o decadere dupa evenimentele din 1989, iar anii ’90 nu sunt favorabili ducand astfel localul in prag de faliment. Rand pe rand saloanele restaurantului sunt inchise iar pentru o perioada de timp cladirea restaurantului este lasata in paragina.

un nou inceput

Hanul Drumetului, din 2004

In data de 7 Mai 2004, Restaurant Drumetul isi schimba denumirea in Hanul Drumetului, in prima faza fiind complet renovat si deschis doar salonul mic.

Ca si in trecutul glorios, localul incepe sa promoveze preparatele culinare traditionale. Vestea redeschiderii a avut un impact puternic, astfel in scurta perioada de timp incep lucrarile de renovare ale salonului mare, urmand ca mai apoi terasa restaurantului sa fie renovata.

Ca si in vremurile trecute am reusit sa redam stralucirea localului prin calitatea deosebita a preparatelor culinare, prin calitatea serviciilor noastre, dar si prin pasiunea depusa de personalul nostru. 

Cu siguranta nu suntem cei mai buni, dar cu siguranta suntem probabil cel mai sonor restaurant din Romania.